25.4 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Нов амфитеатър с уникална панорама в Созопол

Амфитеатър с близо 400 места беше открит днес в общински парк „Света Марина” в Созопол. След като новото място за концерти и спектакли беше осветено, лентата прерязаха кметът на морския град Панайот Рейзи и председателят на Общинския съвет Красимира Германова. Новият амфитеатър е изграден с европейски пари  по Оперативна програма за развитие на сектор “Рибарство“ .

В близост до амфитеатъра е построена и нова детска площадка, заедно с тенис кортовете тук се  обособява зона за спорт и отдих с невероятна гледка към морето и яхтеното пристанище. Общината ще осигури охрана и ще поддържа озеленяването в парка, съобщи кметът на Созопол Панайот Рейзи.

Доволни от новата зона за отдих, спорт и забавления са не само жителите на Созопол, но и чужденците, които имат жилища в комплекс „Света Марина”. Николай  от Москва е избрал Созопол за своя дом и се радва на развитието на града, през последните години: „Радвам се, че тук се откри амфитеатър. Мисля, че заедно със Созопол той ще е зареден с енергия. Тук ще има концерти и всичко ще бъде чудесно. На община Созопол и на всички българи, благодаря за гостоприемството и за тези прекрасни празници. „

На амфитеатъра се проведе и първия концерт на ученици от училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Созопол.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук