11.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Общината с нов сайт

Новият сайт на Община Бургас е с адаптивен дизайн и позволява удобно разглеждане и намиране на информация на всякакви устройства – смартфони, таблети, компютри и смарт ТВ. Въпреки огромния обем информация, той е лесен за използване дори и на малки екрани.

Съвсем наскоро и лидерът в уеб търсенето Google промени своите алгоритми за индексиране и оценка на сайтовете, като с приоритет при мобилно търсене се показват оптимизираните за мобилни устройства.

Новото меню следва последните тенденции за минимализъм и въпреки това дава достъп до всяка част на сайта. Множеството дълги менюта в стария сайт са заменени от едно единствено, което води потребителя в желаната от него посока без двусмислие – ясно и точно:

– Ако желаете връзка с администрацията, да видите структурата на управление, ресорни зам.-кметове, заповеди, отчети, да намерите правилния човек в Общината или точния документ – влезте в меню „Администрация“.

– Ако желаете информация за града, да подадете сигнал, да видите предлаганите услуги за граждани и бизнес, както и информация за всеки ресор и извършваните от него дейности – посетете секция „Информация“.

– За всичко актуално в общината, информация за случващото се в града, актуални съобщения, обществени поръчки, свободни работни места, богатата културна и спортна програма на общината, на свързаните с нея Летен театър, Дом НХК, Флора, Морско казино и др. институции – посетете меню „Актуално“.

Новото меню е не само структурирано по лесен начин, то е с подходящо графично оформление – снимки, икони, бутони и др., които допълнително ориентират посетителя. Нова, модерна и пъстроцветна е началната страница. В дизайна са вкарани нови елементи – достъпни и за интеракции с докосване и приплъзване.

Отгоре посетителят ще забележи новите „картички“ с блиц информация – Време, Бизнес, Туризъм, Образование, Транспорт – съдържащи най-търсената информация от последните 7 години в стария сайт. Изведените на преден план бутони и „картички“ не са самоцел, а са продиктувани от целта на разработчиците да извадят на преден план най-често търсените раздели. В ляво от тях се намират и акценти от най-значимите събития, кампании и проекти на Община Бургас.

По-надолу може да намерите актуалните новини от пресцентъра на Община Бургас, предстоящите топ събития в Бургас и връзка към богатата културна и спортна програма в общината. Следват най-често използваните електронни и традиционни услуги, предоставяни от Общината, както и връзка към услуги на електронно правителство и други институции.

За всеки ресор в Общината има нови раздели

– Интересувате се от всичко, свързано със спорта – заповядайте в раздел „СПОРТ“, желаете информация за куртурните институти или проектите свързани с Културата – заповядайте в раздел „Култура“. За всеки от 9-те раздела екипът от дизайнери и разработчици се е постарал да оформи тематичен кът от информация и мултимедия. А за по-лесно директно посещение на всеки раздел, има и кратък адрес – напр. за раздел спорт напишете www.burgas.bg/sport във Вашия браузър.

Сайтът има нова интегрирана система за управление на информацията за събитията в общината. Сега информацията за тях е интегрирана между сайта на общината, туристическия портал www.gotoburgas.com, а в бъдеще и с информационните интерактивни табла в града.

Още няколко екстри: възможност за споделяне в социалните мрежи, нов „флат“ дизайн с оптимизирани за редина дисплеи интерфейсни елементи, анимирани елементи без утежняване на програмния код, съвместимост с популярните браузъри, информация на 3 езика и още много други технологични новости и богато съдържание. Всичко това прави сайта на Община Бургас водещ при сайтовете на общини не само в България.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук