13.8 C
Бургас
четвъртък, май 9, 2024

Нов звънец за изгорялото училище в Карнобат/галерия/

Учебната година беше открита днес в основно училище „Христо Смирненски” в Карнобат, което изгоря до основи пред шест месеца. Днес то е напълно възстановено и модерно и прие новите първокласници. В Карнобат никога няма да забравят датата 23 март, когато лумва огънят и изпепелява училището. Часът е около 19, а в сградата тече последния учебен час. Благодарение на бързата реакция на учителите децата са изведени на безопасно място.

„Всичко си спомням, притворя ли очи виждам пламъците, пушека, като че ли още го дишам този пушек . Не пожелавам на никого да се случи това, нито един мой колега никога да не преживее това, което аз преживях „, споделя директорът на учебното завадение Стефка Вълева. Кметът на Карнобат Георги Димитров допълва :” Какво си спомням!? Голямото напрежение и тревогата , която ни очакваше от там нататък. Тук имаше четири голи стени .”

Зам.министърът на образованието Диян Стаматов заяви, че за цялостният ремонт на изгорялото училище са отделени малко повече от 800 000 лв. , като това са средства от най-различни места –застрахователи, министерски съвет , министерство на образованието и дарители.

Като подарък новото училище получи от министерството на образованието нов звънец, с който беше открита учебната година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук