13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Нов клуб на пенсионера вече радва възрастните хора в Белодол

Първият пенсионерски клуб в Белодол бе открит днес в присъствието на десетки развълнувани жители. Лентата на новата придобивка прерязаха временно изпълняващият длъжността кмет на община Поморие Янчо Илиев и заместник – кметовете Кунчо Гайдов и Илия Джингов.

На официалното откриване присъстваха и досегашните кметове на Община Поморие – Иван Алексиев и кметство Белодол – Гюлфие Хасан.  Благодарение на тяхното сътрудничество и упорита работа инициативата бе поета и доведена докрай.

Сградата на пенсионерския клуб в Белодол е напълно реновирана и пригодена според нуждите на своите посетители. Предвидена е за повече от 50 души и предоставя отделни помещения за жени и мъже, в които те ще могат да организират културни прояви и беседи, да играят, четат и прекарват времето си заедно.

Обширното дворно пространство около сградата е озеленено, обезопасено и подходящо за деца, това дава възможност на възрастните хора да посещават клуба, заедно със своите малки наследници. За да бъде престоят им още по-уютен, предстои монтаж на климатици във всяка стая, а в едно от клубните помещения ще бъде поместена и здравна служба, която да осигури удобството и спокойствието на хората от третата възраст.

„Пенсионерите очакваха този клуб дълго време и той бе важен за тях, защото възрастните хора трябва да са сплотени, да общуват и да си помагат” каза господин Янчо Илиев и пожела на всички да бъдат здрави и дълго да се радват на новата придобивка.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук