16.5 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Пак отложиха делото за атентата на летището

Специализираният наказателен съд отново не даде ход на делото за терористичния атентат на бургаското летище „Сарафово”. Това е пореден неуспешен опит да стартира наказателното производство, а причината за това е същата като в предходните отлагания – нередовното призоваване и неявяване на всички пострадали израелски граждани.

В началото на днешното заседание стана ясно, че съдът е изпратил съдебни поръчки до Израел за призоваване на пострадалите, но само някои от тях са наели адвокати, чрез които са депозирали граждански искове и молби за конституиране като частни обвинители в настоящето производство. Обвиняеми по него са Мелиад Фарах и Хасан ел-Хаджи Хасан, които са обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол, но местонахождението им остава все още неизвестно. Те са привлечени задочно в наказателния процес и са обвинени като помагачи на Мохамед Хасан ел Хюсейни, който загина самовзривявайки се по време на атентата. И на двамата са им назначени служебни защитници от Бургаската адвокатска колегия, предава „Фокус“.

Терористичният акт на бургаското летище „Сарафово” стана на 18 юли 2012 година. Тогава алжирският гражданин Мохамед Хасан ел Хюсейни детонира взривно устройство в багажника на автобус, паркиран на летището и пълен с туристи от Израел. Сред шестимата загинали бе и българинът Мустафа Кьосов – шофьор на автобуса. Самият атентатор бе седмият загинал.
Следващото съдебно заседание е насрочено за 31 май от 10.00 часа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук