13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Нов паркинг и кучешка площадка за жителите на “Изгрев”

Благоустрояването на бургаските квартали продължава, а последните придобивки, които са в почти готов вид, са нов паркинг и кучешка площадка в к-с “Изгрев”.

Общинската кампания по създаване на стотици безплатни паркоместа в периферията на Бургас тази година е особено активна, тъй като в ход е изпълнението на мега проекта “Интегриран градски транспорт”. Една от целите му е да ограничи достъпа на автомобили в супер центъра, както е във всеки голям европейски град. За сметка на това, ще бъде осигурен лесен и бърз достъп до сърцето на Бургас чрез бързата автобусна линия, чрез вело и пешеходни алеи. Това не означава, че хората от кварталите не трябва да имат подходящо място за паркиране пред домовете си и общинска администрация активно изпълнява този свой ангажимент.

Новият паркинг в “Изгрев” е в близост до едноименния спортен комплекс. До дни той ще е готов в цялостен вид заедно с подхода към него. Там се полагат 160 тона асфалт, изграждат се 400 квадратни метра тротоар, 200 метра улични и 200 метра градински бордюри.

В непосредствена близост до него Община Бургас прави нова специализирана площадка за разходка на кучета. Оградено е пространство с площ 3 декара. До края на седмицата там ще бъдат посадени нови дървета, ще бъдат поставени пейки, кошчета и аксесоари за игра. След като бургазлии изрично поискаха това от кмета, площадката е разделена на два сектора – един за едри и един за дребни породи, за да няма схватки между тях с фатален край.

Община Бургас продължава да търси подходящи свои терени за такива кучешки площадки и следващите две ще бъдат в к-с “Меден рудник” и квартал Сарафово.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук