13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Нов парк в Лозенец

Общинските съветници в Царево гласуваха докладна записка от кмета инж.Георги Лапчев за изработване на Подробен устройствен план на имот в село Лозенец с площ от 16 декара и отреждането му за парк и рекреационни дейности. Имотът се разпростира от малкия плаж на селото до училището, между улиците Рибарска, Черно море и Бриз.

С пълно мнозинство съветниците взеха решение района в границите на имота да бъде облагороден и там да бъдат изградени подходящи пешеходни подстъпи към плажа, крайбрежна алея и парк с обособени места за пейки, перголи и др. Към докладната съветниците одобриха и схема за разполагане на преместваеми обекти и съоръжения на територията на имота. С изработването на този Подробен устройствен план се открива възможност Община Царево да кандидатства с проект за изграждането на нова и модерна морска градина в Лозенец.

В друга точка от дневния ред, общинските съветници упълномищиха кмета на общината да кандидатства с проект „Достъпност на културното наследство на територията на Община Царево за обществеността” по Схема Европейско икономическо пространство, Финансов механизъм 2009 – 2014, Програма БГ08 „Културно наследство и съвременни изкуства” Мярка 3 „Достъпност на културното наследство за обществеността”. Проектът дава възможност за  въвеждане на съвременни техники за културно-туристическа анимация в унисон с модерния стил и начин на живот на съвременните потребители.

По проекта ще бъдат закупени 5 бр. визуални киоски ( по 2бр. в Царево и Ахтопол и 1бр. в Лозенец), ще бъде изработен софтуерен продукт, ще бъде изградена on-line система в реално време и ще се създаде историческа, културно-информационна карта на територията на Община Царево. Времето за реализация на проекта е 18 месеца, в което се включва и рекламната кампания за него. Проектът е на стойност 500 хил.лв и се финансира на 100%.

Друго важно решение, което взеха днес общинските съветници, бе за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите – общинска собственост за 2014г. Те взеха решение за откриване на процедура за отдаване под наем, чрез процедура за провеждане на публичен търг с тайно наддаване. По този начин се предостави възможност на граждани, желаещи да развиват търговска дейност, да участват в търга за отдаване под наем на имот с площ 100кв.м. с предназначение за „заведение за хранене и развлечения”, намиращ се в обществен селищен парк, градина (срещу хотел Врис). Имота се отдава под наем за срок от 10г. на начална тръжна цена в размер на 3 540 лв. без ДДС за година.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук