13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Нов проект за транспортната схема в Слънчев бряг готов през април

Акционерното дружество “Слънчев бряг” е възложило изработването на проект за цялостна организация на транспортната схема в курорта. Това заяви изпълнителният директор на дружеството Златко Димитров по време на редовното отчетно изборно събрание на “Съюза на собствениците”, което се проведе в Несебър. Новата схема трябва да  отстрани проблемите около пропускателния режим в курорта, Синята зона и часовете за зареждане на магазините.

Днес беше обсъдено и предложението на МВР Бургас за настаняване на командированите полицаи за туристическия сезон в хотелските бази на собствениците. През миналата година “Съюзът на собствениците” пое нощувките на полицаите, които струваха на хотелиерите 20 000 лв. На този етап предложението  за курортите у нас да отговаря туристическа полиция не намира решение.

Бяха обсъдено още проблемите с шума в курорта, сметосъбирането и алкохолния туризъм. Разбра се, че щетите по плажа, нанесени от бурята през февруари са отстранени.Иначе  сезонът в Слънчев бряг ще бъде посрещнат отново с нерешен проблем със собствеността на инфраструктурата. От акционерното дружество са категорични, че тя не може да бъде прехвърлена безвъзмездно на общината в Несебър. Съюзът на собствениците е поръчал правен анализ на проблема, който да бъде представен на икономическото министерство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук