20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Нов протест срещу увеличението на винетките в Бургас

Нов протест срещу увеличението на цените на винетките от следващата година ще се проведе в Бургас, съобщи Николай Димитров, организатор на проявата. Недоволни граждани ще се съберат тази събота, 28 ноември, на паркинга на „Метро“ в града в 13 часа. От там ще тръгне автомобилно шествие, което ще премине по пътя за кв. „Ветрен“ по АМ „Тракия“. Димитров каза, че е уведомил Община Бургас и ОД на МВР в града за провеждането на протест.

По думите му, недоволството е резонно. „Все още като че ли управляващите се правят на глухи, но всички хора са решени да протестират до край, ако няма ли чуваемост и разбиране. В крайна сметка нелепо е обяснението, че толкова години цената на винетките не била увеличавана, а пък заплатите от толкова години спрямо инфлация и спрямо поскъпването на живота дори намалят. Ако направим съпоставка с Швейцария, цената на винетката е 72 лева при 8 000 лева средна работна заплата. В България веднъж плащаме пътен данък, втори път плащаме сумата за зараждане на гориво и трети път плащаме за винетка. Необосновано високи цени, а за какво? Виждаме какъв е резултатът и качеството на пътищата какви са-от зле на по-зле. Решението е да се ограничат в „усвояването“ на част от средствата, когато се ремонтира пътната мрежа. Не вдигат цените за сметка на обикновения човек“, каза още Димитров.

Припомняме, че миналият вторник се проведе първият протест срещу поскъпването на цените на винетките в Бургас. За близо два часа бе блокиран пътят Бургас- Варна. От следващата година таксата за автомобил за годишния стикер трябва да се увеличи от 67 лв. на 97 лв., на месечния – от 25 лв. на 30 лв., а на дневния – от 10 на 15 лв./ ИА „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук