14.3 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Нов творчески сезон за младите бургаски актьори

Театралната постановка на режисьора Христо Симеонов  „Не падай духом” ще даде началото и на новия творчески сезон  на младите актьори,  ученици в НУМСИ „Проф.Панчо Владигеров” Бургас.

По този начин ще продължи и сътрудничеството между Драматичен театър „Адриана Будевска” и Музикалното училище. На сцената отново ще оживеят героите на незабравимия Станислав Стратиев и ще разкажат една история, еднакво интересна, и за деца, и възрастни.

Действието се развива в България и Франция и разкрива бита и културния живот в двете страни чрез сатиричното перо на Стратиев . Народната мъдрост “ Крушата не пада по-далече от корена си “ звучи като лайтмотив в спектакъла.

Тук са важни и приказните герои – одухотворени животни, растения и предмети, които притежават определени човешки качества и изразяват  конкретен характер – лицемерът, снобът, подрастващия /който иска да падне по- далеч от корена си/, скандалджията, влюбеният и т.н. И всичко това – с тъжно- весели препратки към живота на фона на сменящите се сезони и неспирния житейски цикъл.

Младите актьори, подкрепени от любимецът на бургаската публика Валери Еличов играят  с много чар, талант и чувство за хумор. Музиката е написана специално за този спектакъл от Петя Тончева., Сценографията и костюмите са дело на Петър Адамов и Георги Панайотов, а Христо Симеонов  многократно е доказал, че  умее да прави спектакли, които пълнят салони.

Представлението ще се играе  на 29.11. /петък/, 19 ч. в салона на  Драматичен театър  „А. Будевска“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук