6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Нов футболен клуб в Бургас набира скорост

Създаденият в Бургас преди няколко месеца футболен клуб „Бъдеще”, продължава изпълнението на своята амбициозна програма. В клуба, където спортен мениджър е известният бургаски футболист Симеон Чилибонов, тренират повече от 50 деца от различни възрасти. Най-малките са на 4 години, а най-големите на 12 – 13 години. Те са разпределени в 4 групи, за да може на всяко дете да се обръща необходимото внимание в първите стъпки, които прави във футбола.

Малките футболисти тренират при отлични условия в закритата зала с изкуствена трева – „Електра”. Футболното поле е с размери 45 х 25 метра, което е оптимално за провеждане на мачове и тренировки. Залата е с отопление, което пък осигурява температура от около 18-20 градуса, дори в най-мразовитите дни. Залата има трибуни за около 50 зрители, откъдето родителите могат да проследяват заниманията на малките футболисти.

Треньори на децата са Стоян Черелов и Красимир Пчеларов, които имат солиден  опит в работата с най-малките. Президентът на клуба Димитър Йорданов е заложил амбициозна програма, според която още през следващия сезон отборите на ФК „Бъдеще” трябва да започнат участието си в областните първенства и турнири. До няколко години плановете на клуба включват създаване на отбор, който да участва в Областната футболна група, като целта е до няколко години тима да влезе в трета дивизия на българския футбол.

През следващата седмица отборите от клуба ще имат своята първа голяма изява. На 30 ноември в спортна зала Младост, заедно с други тимове от Бургас малките футболисти ще спорят за „Купа Бъдеще”. Турнирът се организира за първа година, а идеята е той да се превърне в традиционен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук