12.1 C
Бургас
събота, април 27, 2024

НОМИНИРАНАТА ЗА „ГРАМИ ЛАТИНО“ АРИАДНА КАСТЕЯНОС С КОНЦЕРТ В СОФИЯ

Невероятно талантливата пианистка и композитор Ариадна Кастеянос, наречена от американското списание Vanity Fair “eдин от най-добрите млади джаз музиканти на своето поколение”, пристига в София за своя първи концерт у нас. Той е откриващият за !Olé! Чуй думите, почувствай музиката! – фестивалът за нова музика от Испания и Латинска Америка, който Институт Сервантес-София организира тази есен с три концерта на 6, 13 и 15 октомври в Независим театър София (бившият Модерен театър*).

 

София, 3 октомври 2016 г. – Пиано, фламенко и електронен саунд очакват българската публика този четвъртък (6 октомври) в концерта на Ариадна Кастейанос, която пристига у нас с диджея и продуцент на последния ѝ албум Ed is Dead.

Ариадна е родена в Мадрид, където започва да учи пиано на 6 годишна възраст. На 17 години нейният талант и отдаденост са наградени с пълна стипендия за Guildhall Music School в Лондон. След това Ариадна решава да се яви на прослушване за престижния музикален колеж „Бъркли” в Бостън и се превръща в първата испанка, която получава президентска стипендия за обучението си там. На голямата сцена тя е представена от Хавиер Лимон – продуцент, музикант и основател на лейбъла Casa Limón, който е зашеметен от изключителната й техника и музикална интуиция. Оттогава тя записва дуети с Алехандро Санс, Пепе де Лусия, Nach, Зара МакФарлън и споделя световните сцени с артисти като Пако де Лусия, Мишел Камило, Хърби Хенкок и Ричард Бона.

Дебютният ѝ албум Flamenco in Black&White печели номинация за “Грами Латино” през 2013, а изданието La Vanguardia – Fashion&Arts я включва в класацията си за нови джаз изпълнителки, заедно с Есперанса Спалдинг, Бека Стивънс в Селин МакЛорин.

През тази година тя активно представя най-новия си албум – [MJU:ZIK], продуциран от Universal Испания. Ариадна Кастеянос пристига в София заедно със съавтора на последният си албум [MJU:ZIK] – Ed is Dead, продуцент, диджей и резидент на студиото Fashion Beat Team в Мадрид. Там той работи с артисти като Dj Nano, Марта Санчес, Huecco, Паулина Рубио, Fuel Fandango, Cali y el Dandee, Dmol, Chenoa, Ара Маликиан, La oreja de van Gogh и други. Списъкът е дълъг и включва артисти, които се изявяват в почти всички музикални стилове. Едно от емблематичните изпълнения от албума на Ариадна Кастеянос и Ед Из Дед – https://youtu.be/TMKFKoYF1TU

 

В рамките на първото издание на фестивала, организиран от Институт Сервантес-София в партньорство с Джаzz+, в София пристигат и още две звезди на новата испанска и латиноамериканса сцена – Росио Маркес на 13 октомври и Кармен Парис на 15 октомври.

Билетите за !Olé! Чуй думита, почувствай музиката! са в продажба онлайн на http://ticketplus.bg и в Дюкян Меломан на ул. “6-ти септември” 7А – 20 лв. за концерт и 50 лв. за целия фестивал с на входа 25 лв. и без възможност за закупуване на комбо билет.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук