13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

НСА си връща спорен имот от учебната база край морето

Съдия-изпълнител ще пристъпи днес към принудително изпълнение на решение на Бургаския окръжен съд, с което на Национална спортна академия „Васил Левски” се връщат 2400 кв. м, част морската учебна база в Несебър. В 10 часа на 14 август 2013 г. съдебният изпълнител ще въведе в имота ректора на НСА доц. Пенчо Гешев.

След дългогодишна съдебна сага Бургаският окръжен съд се произнесе в полза на НСА и Академията отново е в правото си да стопанисва имота, реституиран след съмнителна процедура, стартирала през 1999 г. и завършила през 2002 г.

Докато течаха съдебните процедури, фирма „Спектър” ООД построява жилищна сграда върху спорния парцел, а повечето апартаменти вече са продадени на чужденци.

Сега сградата трябва да бъде съборена, тъй като според решението на съда строежът е незаконен и теренът трябва да бъде освободен от всички строителни материали и отпадъци.

Предупреждаваме наши и чужди граждани да не купуват апартаменти в сградите, които незаконно се строят на наша територия, защото ще бъдат измамени и ще ги сполети участта на закупилите такива от „Спектър” ООД.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук