13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Върнаха на НСА спорен терен в Равда

НСА бе въведена във владение на терен от 2400 кв.м.,  част от земите на академията в гребната база в Равда. Близо час ректорът на академия доц. Пенчо Гешев прекара със съдия- изпълнител Трифон Димитров  в имота, журналисти не бяха допуснати. На въпросния терен има построен хотелски комплекс, чийто собственици са руснаци и британци.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       снимка: за терени на НСА от години се водят съдебни спорове със собственици на земи в гребната база. Парцелите  са реституирани през 2009г.

Към момента не е ясно какви действия ще предприеме НСА спрямо собствениците на апартаменти в нейния терен. Съдия изпълнителят Трифон Димитров  заяви , че към момента, заради летния сезон хората ще бъдат оставени в жилищата си. Решение за съдбата на сградата ще се вземат през септември.

Наталия Давидова от Москва, собственик на апартамент, заяви че ще търси правата си в съда. Тя представи всички необходими документи за собственост на имота, за който  броила над 80 000 евро. Давидова заяви, че съвсем скоро срещу страната ни започва медийна кампания, която да информира руснаците за измамите с имоти, които се правят в България. „Първо ще се обърнем към консулството на Русия в България, ако не бъде намерено решение ще потърсим правата си в Страсбург”, заяви московчанката.

В комплекса има и над 20 британски семейства, те недоумяват как у нас може да се купи апартамент, след което да се окаже, че собствениците трябва да го напуснат. Трифон Димитров допълни,  че от днес започва 3-дневен срок, в който решението на съда в Бургас, върнал имота на НСА, може да бъде обжалвано.

Припомняме, че в края на април миналата година, правителството реши базата на НСА в Несебър да е обект с национално значение и да се използва за водна, учебна и  спортна база. Част от терените там обаче са реституирани през 2009 г. и делата на академията със собствениците на имоти продължават с години.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук