12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Нулев интерес: Никой не иска конфискуван от държавата имот на Митьо Очите

Търгът, обявен от Националната агенция по приходите в Бургас, за продажба на имот на Димитър Желязков-Очите, конфискуван от държавата, се провали. На обявената дата не се появи нито един кандидат. Данъчните пуснаха за продажба имот срещу 132 550 лева начална цена. Става дума за нивата на Желязков от 11 197 кв.м в местността „Оникилика” край Бургас. Наддаването, според регламента, бе тайно, но желаещи нямало.

Следващата стъпка, която данъчните ще предприемат, е да намалят цената на имота с 20 процента. И ако тогава интерес липсва, ще бъде продадена наполовина по-евтино. Това е десети – неуспешен опит на НАП да продаде имот на Димитър Желязков. Данъчните подчертават, че имотите са конфискувани в полза на държавата след решение на съда. Според магистратите имотите са придобити с пари от престъпна дейност.

„Извън нормите на елементарната житейска логика е да се приеме начин на живот в семейство , видимо живеещо охолно , придобило имущество за около един милион лева за периода 1995 – 2004г. , на което доходите за издръжка са само от заеми от други лица , при това без установени възможности за възстановяването им от законни източници на доходи”, е позицията на съда./ Дарик радио – Бургас

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук