12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

НФСБ: Защо още няма 12-метров триптих с Исус Христос при входа на Бургас

Решението за поставяне на християнския момумент е взето още през 2011 година от общинския съвет в Бургас. До този момент обаче, желаният от патриотите триптих не е поставен. Отреден е и терен за изграждането му. Пет години по-късно, съветниците от групата на НФСБ и СЕК настояват да разберат, защо не са предприети стъпки по възлагане на проектиране и изграждане на християнски монумент.

По план триптихът трябва да се намира в центъра на първото кръгово кръстовище на влизане в Бургас от АМ „Тракия“. На него трябва да бъде изобразен Исус Христос, а на другите две страни, закрилникът на Бургас – Св. Николай Чудотворец и закрилника на България – Св. Иван Рилски.

„Какви са причините довели до неизпълнение на посоченото решение, кога ще бъде изпълнено, кои са служителите от общинска администрация отговорни за неизпълнението на решението и ще бъдат ли санкционирани“, питат от Националния фронт за спасение на България в докладна записка, която трябва да бъде разгледана на предстоящото заседание на Общински съвет – Бургас.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук