11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

НФСБ иска оставката на Костантин Луков

Групата на общинските съветници от Национален фронт за спасение на България поискаха оставката на председателят на местния парламент, Костантин Луков. Националистите разгневиха изказвания на Луков, относно личния живот на съветника от НФСБ, Георги Дражев и обидни реплики по адрес на колегата му Ангел Божидаров.

От думите на Костантин Луков на последното заседание на общинския съвет в града, стана ясно, че заплатата на Дражев е запорирана заради неизплатени дългове.Божидаров пък се почуства обиден от думите: „… не се вълнувай толкова, че може да получите инфаркт.”

„Това е опит за отсраняване на г-н Луков. Ние не търсим политически дивиденти от това си искане. Искаме работата в Общински съвет – Бургас да се нормализира”, коментира Ангел Божидаров.

„Нашият стремеж е да опазим авторитета на институцията, авторитета на общинските съветници. Когато някой се самозабрави, ние трябва да му дадем сигнал и този сигнал трябва да бъде разбран еднозначно като този човек подаде оставката си. Така трябва да бъде при днешната демократична обстановка в страната. Не мога да кажа каква е причината за държанието на Луков, но личните нападки и хулите към съветници от негова страна не могат да продължават”, заяви от своя страна зам.-председателят на ОбС- Бургас, Георги Дражев.

Искаме по-толерантно отношение от страна на председателя на съвета Костантин Луков към всички съветници, обединиха се националистите от НФСБ.

От НФСБ все още не са подготвили официално искане за оставката на председателя, Луков. За срещата си с журналисти днес, бяха поканили представители на всички партии в местния парламент. Срещата им уважи единствено Николай Тишев от БСП.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук