18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Няма опасност за живота на тримата ранени в сливенското училище

Към момента няма опасност за живота и на тримата ранени в днешния инцидент в двора на икономическата гимназия в Сливен, предава „24 часа“ от свой източник в болницата. Вече е завършила операцията на прободения с нож в гърба Красимир М., бил засегнат белият му дроб. Операцията е успешна.

В същото време състоянието на убиеца Димитър Иванов, който опита да се самоубие с изстрел от газов пистолет в устата, било по-леко. В момента той е контактен и вече е поставен под полицейска охрана в болницата. В този час оперират педагогическия съветник на гимназията Султанова, на 40 години, която се опитала да предотврати убийството на ученичката Симона и с това предизвика гнева на нападателя Дмиитър, който я прободе с нож в корема.

От полицията в Сливен уточниха, че раненият Красимир бил криминално проявен, докато нападателят Димитър до този момент не бил влизал в полезрението на криминалистите.

Прокуратурата: Разследваме убийство и опит за убийство в Сливен

Окръжна прокуратура-Сливен разследва убийство на 15 годишно момиче и опит за убийство на още едно лице, съобщават на сайта на прокуратурата на Република България

Преди обед на 06.11.2015 г. лицето Д. И., роден през 1987 г., от с. Струпец, общ. Сливен, е позвънявал по мобилния телефон многократно на ученичката от 12-то ОУ в гр. Сливен, С.В. След това, около 13,50 часа, Д.И. се е опитал да влезе в 12-то ОУ в гр. Сливен по време на учебни занятия, но е бил спрян от охраната. Целта на неговото посещение е да се срещне със С.В. На входа на училището е излязло пострадалото 15 годишно момиче, заедно с психоложката на училището, която се е опитала да разговаря с Д.И. Той е бил агресивно настроен към ученичката, извадил е нож и наранил с него психоложката, която се е опитала да го спре. След това нанесъл няколко удара по 15 годишното момиче, в резултат на което момичето е починало.

След това в двора на училището Д.И. е нанесъл няколко удара с нож на друго лице, негов връстник – К.М. – криминално проявен, след което с газов пистолет Д.И се прострелял в устата. К.М е настанен в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински” – Сливен, с опасност за живота. Д.И. също е приет за лечение в Сливенската болница и е под полицейска охрана.

Извършват се оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели-очевидци. На местопроизшествието е изпратен дежурния прокурор от Окръжна прокуратура-Сливен, за оказване на съдействие на разследващите органи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук