20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Няма открити видеозаписи на сцени на насилие в телефоните на афганистанците

Под ръководството на Окръжна прокуратура – гр. Бургас се провежда разследване на инцидента на  15 октомври в района на гр.Средец, при който,  при задържане на група от чужди граждани, почина един от тях, съобщават от прокуратурата.

До настоящия момент са извършени три огледа на местопроизшествие. В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев – полицейски служител на ГД“Гранична полиция“. Като свидетели са разпитани и неговите колеги – двама полицейски служители,  присъствали на инцидента.

Пред 7 съдии от Окръжен съд – Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужди граждани.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи. Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.

Липсват данни и доказателства за наличие на снимки и видеозаписи на сцени на насилие в телефони, държани от незаконните емигранти.

Към доказателствата по делото са приобщени два телефона. При извършения външен оглед на телефоните е установено, че единият от тях няма камера. Установяването на наличните в телефоните контакти, съобщения, клипове и др. се осъществява чрез техническа експертиза.

Следствените действия продължават.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук