16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Няма оцелели от руския самолет, ИД пое отговорност

Няма оцелели след катастрофата на руския пътнически самолет, който се разби на Синайския полуостров, информираха египетските власти, след като екипи за издирване и спасяване бяха изпратени на мястото на катастрофата, информира Би Би Си.

По-рано източник съобщи, че спасителите са чули човешки гласове, идващи от вътрешността на самолета.

Първоначално бяха намерени 100 тела, включително на 5 деца. „В момента виждам сцена на една трагедия. Много мъртви има на земята, много са загинали докато са седели на седалките си.

Самолетът се е разцепил на две

– малка част от края на опашката, която е изгоряла и голяма част която се е разбила в скала. Намерихме 100 тела извън останките на самолета, останалите са още вътре”, разказа пред Ройтерс член на спасителния екип, пожелал анонимност.

Намерена е и черната кутия на пътническия самолет, предаде агенция Ройтерс.

Първоначалният оглед на мястото на катастрофата на руския самолет, разбил се на Синайския полуостров в Египет, показва, че катастрофата се дължи на

технически проблем,

съобщи Ройтерс. Агенцията цитира източници от службите за сигурност на египетския район Северен Синай.

Самолетът е паднал вертикално и в резултат на това много от отломките са се запалили.

Египетското крило на джихадистката групировка „Ислямска държава” заяви днес в Туитър, че е отговорна за катастрофата

на руския чартърен самолет, който се разби в Синай, в източната част на Египет. При тежкия инцидент загинаха 224 души, съобщи АФП.

„Войниците на халифата успяха да свалят в провинция Синай руски самолет, който транспортираше над 220 кръстоносци и те всички са мъртви”, твърди екстремистката група в съобщение, пуснато в обичайните акаунти в Туитър. „Ислямска държава” твърди, че този неин акт е в отговор на руската интервенция в Сирия, допълва АФП.

Машината на авиокомпания „Когалимавиа“ с 224 души на борда – 7 души екипаж и 217 пътници, сред които 17 деца, изчезна от радарите рано тази сутрин

23 минути след излитането си от египетския курорт Шарм еш Шейх.

Египетските власти информираха, че всички хора на полета са били руснаци като пръвоначалната информация за трима украинци не се потвърди. На борда е имало 138 жени, 62 мъже и 17 деца на възраст от 2 до 17 години.

Египетският министър на гражданското въздухоплавне Мохамед Хосам Кемал, заяви че е

„твърде рано да се определи причината”

са самолетната катастрофа.

Премиерът на Египет Шериф Исмаил също е отишъл на мястото на катастрофата, заедно с министъра на туризма и министъра на здравеопазването, и е изказал съболезнования на руския посланик.

С указ на президента Владимир Путин,

1 ноември, неделя, беше обявен за ден на траур в Русия

в памет на загиналите при самолетната катастрофа в Египет. Националните знамена ще бъдат спуснати на цялата територия на страната. Развлекателните прояви ще бъдат отменени.

Роднини и близки на пасажерите от полет 9268 на авиокомпания „Когалимавиа“, който се разби в Синай тази сутрин, се събраха в хотел Краун Плаза в Санкт Петербург. Руските власти организираха преместването им там от летището, за да им бъде оказана адекватна помощ от психолог, ако това е необходимо.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук