13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Обвинената за убийството на Алекс е направила пълни самопризнания

Жената, обвинена за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, е направила пълни самопризнания, съобщава БТВ. На 39-годишната Атанаска Георгиева е повдигнато обвинение за предумишлено убийство. Тя е и единствената заподозряна. Лични и битови мотиви стоят зад тежкото престъпление.Атанака Георгиева

 

Макар че официално полицията продължава да е пестелива на информация, разследващите са категорични, че няма други съучастници в престъплението. Според източници на bTV, убийството на малката Александра е станало час преди да бъде подаден сигнал, че детето е отвлечено.

Момичето е отишло само в таванската стая, където живеела под наем задържаната Атанаска и където и друг път е ходело. Докато си говорели, в пристъп на гняв, ядосана, жената нахлузва на главата му найлонова торба и така го задушава. По-късно инсценира отвличане.

Поморие е в шок. „Не искам да повярвам! Това е много жестоко! Всички имаме деца”, казват местните хора. „Нали разбирате, че е изключително тежко? Майката търси детето си. Същевременно детето е над нея, мъртво”, коментира Райна Косева, която е близка до семейството.

 

Мотивите за убийството са битови, потвърди в „Тази събота“ по bTV главният секретар на МВР. „Касае се за опит за отвличане вниманието на колегите и опит за насочване в конкретна посока- да се работи за отвличане, което да даде възможност на лицето да скрие трупа на детето”, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

След като извършва убийството, Атанаска инсценира отвличане – от телефона на детето. Това насочва полицията към хотела, собственост на съпруга на сестра й. Спецчастите не знаели, че момичето не е живо. „Със съпругата се чувстваме като виновни, без да имаме вина, разбираш ли ме?”, казва собственикът на хотела Веселин Тошев.

Версиите на семействата на Александра и на Атанаска, които се познавали, без да са близки, са различни. „Тя въобще не е способна на това нещо. Няколко пъти ми е споделяла как е прибирала Александра долу, когато е мръзнела”, разказа пред bTV сестрата на задържаната Атанаска Северина Димитрова.

„В петък сутринта тя ми каза: „Да, чух какво се е случило, тук има много полиция. Дали е тя?! Защото на таванското помещение са осем стаи, едната е без врата, с боклуци вътре”, каза майката на задържаната Светлана Димитрова.

„Цялото семейство е участник в този акт. Това са били адски мъки за това мое малко детенце. Мотивът, първоначално си мисля, че е някакъв откуп”, коментира бащата на Александра Веселин Маринов.

Версията за откуп е отхвърлена от разследващите. Атанаска Георгиева сама е показала на разследващите леглото, под което е скрила детето. Момичето не е било открито при първоначалния оглед и е престояло там почти денонощие.

Задържаната за убийството на Алекс има две деца, за които се грижи бившият й съпруг. Тя е безработна от почти година.

Александра ще бъде погребана в неделя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук