19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Обвиненият за зврското убийство в кв. „Банево“: Инвалид съм, пуснете ме!

Съдът остави в ареста Динко Вълев, който бе задържан за убийството на айтоския фермер Бехчет Исмаил. Ако бъде признат за виновен, той може да остане зад решетките до 20 години. Вълев е с повдигнато обвинение за умишлено убийство. „Инвалид съм. Искам по-лека мярка. Отглеждам много животни и няма кой да се грижи за тях”, бяха единствените му думи пред съда. Въпреки молбата му, състав на Окръжен съд – Бургас му наложи най-тежката мярка за неотклонение.

Според съдия Стефан Стойков, имало опасност обвиненият в убийството да се укрие от закона. Съществувало и обосновано предположение за съпричастност към извършеното престъпление или с други думи, налице са доказателства, според които именно Вълев е извършител на убийството.

В хода на разследването е разпитан само един свидетел – Райно Иванов /помощник на подсъдимия/. Проведен е и следствен експеримент с подсъдимия. Динко Вълев не е освидетелстван за психични проблеми. Осъждан е за нанасяне на средна телесна повреда и незаконно притежавано оръжие, което натежа при гледане на мярката му днес. Предстои извършването на съдебно-медицинска експертиза на откритите кости, която трябва да установи дали наистина са на изчезналия Бехчет Исмаил.

Припомняме, че преди няколко дни, човешките останки бяха открити край стопанисваната от Динко Вълев къшла край кв. „Банево“. Костите са силно обгорели от запалените върху тях автомобилни гуми. Различни части от колата на изчезналия айтоски фермер също бяха открити в района.

Държавното обвинение поиска постоянен арест за Вълев. Не е ясно дали той ще обжалва наложената му днес мярка. Според защитата в лицето на адв. Красимир Кацарски, Вълев е бил разпитван три пъти, като при всички разпити е давал различни показания. При първия, обвиняемият е посочил, че помощникът му Райно Иванов е нанесъл смъртоносните удари в тила на убития Ахмет, по прякор Мечо.

Два часа по-късно, версията отново е била променена от Вълев. Тогава е било направено и първото признание за извършеното престъпление. В съдебната зала адвокат Кацарски все пак заяви: „Ако разпитите бяха проведени в друга последователност и Райно беше разпитан първи, сега той щеше да бъде съден за убийство. Динко Вълев е от карнобатското село Екзарх Антимово. Живее в бургаския квартал „Банево” от години. Разведен е. Според повдигнатото му обвинение той е убил умишлено Бехчет Исмаил в края на март, тази година.

До момента е установено, че айтозлията, търгуващ с животни, отишъл в къшлата на обвиняемия Динко, за да купи агнета. След скандал, възникнал вероятно по повод покупко-продажбата, Динко с метален кол ударил няколко пъти по главата Бехчет и го убил. С помощта на втори мъж /негов помощник в отглеждането на животните – Райно Иванов/ изгорил тялото на айтозлията. От трупа му са останали само фрагменти от кости.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук