16.5 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Обвиненият за убийство Станислав Василев ще остане под стража

 

Апелативен съд –Бургас не уважи жалбата на Станислав Василев за изменение на наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ и потвърди определението на ОС – Ямбол от 22.02.2017 г.

Станислав Василев е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл.116, ал.1, за това, че на 20.09.2016 г., около 20.00 ч. – 21.00 часа в къща на ул.Шипка №2 в с.Люлин, общ.Стралджа, обл.Ямбол, действайки в съучастие в качеството си на извършител с Марио Михайлов от гр.Бургас, по особено мъчителен начин и с особена жестокост умишлено е умъртвил чрез удушаване Васил Петков, от с.Люлин, общ.Стралджа, обл.Ямбол.

По време на съдебното заседание защитникът оспори извода за обосновано предположение Василев да е автор на престъплението, защото според него то се гради на показания на свидетели, които на се били очевидци на случилото се. Адвокатът се позова и на заключенията на две съдебно-психиатрични експертизи, които са изградили портрета на извършителя и това не е Станислав Василев. От своя страна младежът заяви, че няма намерение да се укрива, че не е общественоопасен и помоли за мярка „домашен арест“

След като се запозна със становището на прокурора, оплакванията в жалбата, материалите по делото и изслуша страните въззивният състав намери, че жалбата е неоснователна, а определеният постоянен арест е законосъобразен. Събраните по делото доказателства към момента не сочат нови обстоятелства, които да налагат изменение на мярката за неотклонение. Няма данни, които да разколебават извода, че е налице обосновано подозрение, че Василев е съпричастен към престъплението, за което е подведен под наказателна отговорност. Съдът счита, че е задържането на обвиняемия е законно и адекватно на събраните доказателства и повдигнатото обвинение.

Определението е окончателно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук