11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Обвинени по делото „Гранити“ не се признават за виновни

Окръжен съд – Бургас изслуша днес обясненията на двама подсъдими по делото „Гpанити“ за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов през 2008 г. Съдебното заседание се проведе с участие на подсъдимите Стоян Петров, Галин Костов, Нено Стоянов и Стоян Колев, и задочно по отношение на подсъдимия Станислав Михайлов.

делото "Гранити"       Нено Стоянов и Стоян Колев заявиха, че не се признават за виновни по повдигнатите им обвинения. Стоянов каза как разпитващите го полицаи му обяснявали, че Станислав Михайлов е поръчал да отвлекат бизнесмена. Колев разказа откъде познава останалите подсъдими и как разбрал от друго лице за убийството на бургаски бизнесмен.

Двамата отказаха да отговарят на въпроси на държавния обвинител. Колев заяви, че „прокурорът е в схемата за сглобяване на повдигнатите им обвинения“.

По искане на публичния обвинител съдът допусна да бъдат прочетени обясненията на Колев, дадени по досъдебното производство, след като констатира съществени различия между заявеното от него на досъдебното производство и в съдебната зала.

Адвокатът на Галин Костов представи нови доказателства по делото, свързани с фирма на съдружниците на пострадалия, за телефонни разговори на подзащитния му и относно свидетел по делото.

Съдът отхвърли направените от защитниците на Стоян Колев и Стоян Петров искания за разпит на нови свидетели.

Окръжен съд – Бургас указа на страните, че съдебното заседание ще продължи утре – 19.06.2014 г. от 10 ч., с техните пледоарии.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук