11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Обезглавен труп изплува до къмпинг “Нестинарка”

Силно разложен труп на мъж без глава, с една ръка и част от краката изплува на скалите до къмпинг “Нестинарка” край Царево. съобщава 24 часа. На ужасяващата гледка се натъкнал в 8,30 ч спасителят на един от постовете, който застъпвал на смяна.

По случайност туристи не са станали свидетели на ваденето на трупа от водата, тъй като времето било лошо – валяло и ивицата била пуста.

мореТрупът е откаран за аутопсия в Бургас. Очаква се експертите да определят и възрастта на мъжа. Тъй като бил силно разложен, засега не можело да се установи на колко е години. Не е ясна и причината за смъртта. Мъжът бил само по бански без други видими белези за възраст.

Според стадия на разложение съдебни медици предполагат, че е престоял във водата повече от месец и половина. Затова от полицията смятат, че най-вероятно е чужденец, тъй като от толкова дълго време не е имало сигнал от близки в България за издирван мъж.

Една от версиите е, че човекът може да е бил застрелян и хвърлен във водата. При аутопсията ще се установи дали има следи от пробиви на куршуми в меките тъкани или костите. По тях щяло да се разбере и на колко години е, казаха разследващи. За липсата на ръка и глава пък се предполага, че може да са били оглозгани от рибите, тъй като трупът е престоял много дълго във водата.

Криминалисти допускат, че мъжът може да е довлечен от Северното Черноморие, тъй като теченията по нашите брегове въртят обратно на часовниковата стрелка. Затова и полицаите във Варна и Добрич били вдигнати на крак да проверяват за подадени сигнали за изчезнали мъже през последните месец-два.

Преди 20 дни пак край бреговете на Царево морето изхвърли мъртво теле, а преди седмица до къмпинг “Градина” доплува силно разложен труп на 300-килограмов бик без глава. По различните степени на разложение криминалисти отхвърлят засега възможността да има нещо общо между трите случая. И за животните още не е установено откъде са довлечени до южните брегове. Предположенията за тях са, че може да са изпаднали от чужд кораб. Тази версия не се изключва и за мъжа без глава.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук