12.1 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Обзор празнува на Еньовден с концерти и илюминации

Обзор отбелязва своя празник в деня, когато православната църквата чества рождеството на Йоан Кръстител, а народът – Еньовден. Наречено от древните гърци град на Слънцето, днес курортното селище е избрало за свой празник лятното слънцестоене – 24 юни.

 

Богата програма е подготвило кметството, за да зарадва жителите и гостите на Обзор. Тържествата ще започнат още в петък –   22 юни, с прояви за най-малките. На сцената в центъра на града от 17 часа  децата ще могат да гледат спектакъла „Приключенията на Зайо Байо”, а по-късно – в 18.30 часа,  да се включат в детската карнавална фиеста.

На следващия ден – събота, в 10 часа под патронажа на кмета Христо Янев ще започне шахматният турнир „Обзор 2012”, а в 19 часа на сцената в центъра концерт ще изнесе група „Тоника СВ”.

 

Началото на тържествата в празничния ден – 24 юни, ще постави тържествена  литургия в храм “Св.Йоан Предтеча”, която ще започне в 10 ч.  Час по-късно в църковния двор ще се раздаде курбан за здраве и благополучие. В 18.30 часа в парка до Амфитеатралната сцена гостите на Обзор ще могат да видят народните ритуали, свързани с този ден, ще научат как се плетат еньовденските венци. Заключителният празничен концерт ще започне в 20 часа на Амфитеатралната сцена и ще завърши с огнено шоу и илюминации.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук