9.3 C
Бургас
вторник, май 14, 2024

Областен център дава информация за еврофондовете

Областен информационен център, който ще  информира гражданите и бизнеса за европейските програми и инициативи беше открит в Бургас. Домакините от центъра посрещнаха гостите с евробисквити, подредени като 12-сте златни звезди на знамето на европейския съюз.

 В страната ще бъде изградена мрежа от общо 28 такива центъра, финансирани от ЕС. В тях ще се дава информация и за програмите за следващия програмен период.

 Центърът беше открит в присъствието на   министъра по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев,   кмета на Бургас Димитър Николов и кмета на Поморие Иван Алексиев  .

След откриването, в брифинг за медиите Томислав Дончев изнесе данни за сегашното състояние на усвояване на еврофондовете в страната  към момента 81 % са договорените, а 25 % разплатените средства от цялата финансова рамка.

 Посещението на министър Дончев в Бургас продължи с участие в открит  дебат на тема „Реализацията на младите хора – България или Европа“.  В него взеха участие ученици  от немската езикова гимназия, членове на клуб „Реч, Дебати, Избор”  и ученици от ОУ ”Найден Геров”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук