11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Областният поздрави бургазлии за Никулден

Скъпи съграждани,

За мен е висока чест и удоволствие да ви поздравя по повод светлия християнски празник на Свети Никола Чудотворец и Ден на най-скъпия за мен, а убеден съм и за всички Вас най-хубав български град – Бургас.

Благословено да е името на Св. Николай Мирликийски!

Времето за наше удовлетворение е съхранило чрез житието му на Свети йерарх очертанията на земния му път като епископ на правата вяра, за да можем да продължим и в бъдеще да се прекланяме пред чудодейния му образ, недостижим и същевременно така ревниво тачен през вековете от народа ни. Почитаният от всички нас светец  вгради изцяло земната си съдба в своето непреходно, богоугодно и всечовешко дело на служение на Христос Спасителя. И сигурно в това се състои мистичният му завет – да не притежава нищо друго освен вярата си! И да жертва във вечността всичко за нея!

Достоен знак на надежда за безценното покровителство на Свети Никола над всички нас е просперитета и добруването на Бургас и на скъпите ни съграждани. На всички ни е ясно, че въпреки трудностите през последните години Бургас се развива с  високи темпове, във всички области от стопанския, туристически и духовен живот на общината.

Позволете ми да Ви пожелая и в бъдеще все така единни и обединени заедно да милеем за нашия град, да го пазим и обичаме така, както го обичаха дедите ни.

Позволете ми също да честитя празника на Св. Никола и на всички именници, както и на тези наши съграждани, които на днешният ден празнуват своя професионален празник, а именно на моряците, на рибарите и банкерите.

Уверявам Ви, скъпи бургазлии, че във всички свои обществено полезни начинания Вие можете да разчитате изцяло на моята пълна подкрепа, както и на съдействие от страна на целия екип на областна администрация . Нека всички заедно, с общи усилия да изградим по-добри условия за живот, за нас, за нашите семейства, за нашите майки, бащи, деца и приятели.

Уважаеми съграждани, познавам и високо ценя Вашата предприемчивост, трудолюбие и свободолюбив градски нрав и желая на Вас и на семействата Ви здраве, щастие, дълголетие, късмет и много нови успехи в работата Ви, както и благополучие във всичките Ви начинания.

И нека Бог да пази Бургас и майка България!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, УВАЖАЕМИ БУРГАЗЛИИ!

ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ !

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук