11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Областният управител Вълчо Чолаков и екипът му се включиха в почистването на Бургас

Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков и екипът на администрацията се включиха в кампанията по почистване.

Тази година инициативата ще протече в 5 етапа, като първият, 10 май, е ден за почистване на зоните около нашите домове.

DSC_0431   Районът около Областна администрация и Стария съд, който институцията избра се оказа сравнително чист. Всички служители се включиха, като голяма част от тях дойдоха заедно със семействата си.

„ Включваме се в кампанията, защото е традиция и въпреки, че събитието не бе задължително за никой, голяма част от колегите дойдоха с децата си. Това е начин възрастните да дадем пример и да формираме в младите чувствителност към такива важни теми като опазването на околната среда. Това, което установихме почиствайки района е, че отговорните институции са си свършили ангажиментите, за съжаление в следствие на вандалски акт всички пейки пред театъра са залети с боя. Иска ми се хората, заради които се налагат подобни кампании, да променят отношението си към средата, която ни заобикаля.“- коментира областният управител.

DSC_0421      Към служителите на Областна администрация се включи и екипът на Регионалната здравна инспекция.

Следващите акции от кампанията ще са за почистване на места за отдих и спорт, детски площадки, природни паркове и защитени територии, речни корита.

DSC_0480  На 27 юни, когато в национален мащаб ще се почистват реките на България, Областна администрация ще изготви график и списък на водоемите в нашия регион, които приоритетно ще започнат да се чистят.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук