13.8 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Областният управител Вълчо Чолаков се срещна с новия посланик на Израел

Областният управител Вълчо Чолаков посрещна Н.Пр. Ирит Лилиан посланик на Израел в България. Повод за визитата и в Бургас е фотографска изложба посветена на 25-тата годишнина от възстановяването на българо-израелските дипломатически отношения.

Н.Пр. Ирит Лилиан е в морския град за първи път. На поста посланик е назначена през м. октомври тази година когато изтича мандатът на досегашния представител на държавата Израел у нас Шаул Камиса Раз.

Израелският дипломат бе придружаван от заместник ръководителя на мисията и съветника по икономическите и военни въпроси.

По време на срещата Чолаков презентира възможностите за туризъм и инвестиции в област Бургас. Посланик Лилиан благодари за гостоприемството и за усилията, които местната власт полага за сигурността на израелските туристи. По нейна информация с всяка изминала година броят на посетилите нашето Черноморие расте. Израелското посолство се ангажира да предоставя периодично информация за бизнес събития в Израел, които биха представлявали интерес за Бургас.

По време на срещата бяха обсъдени още теми свързани с съвместното сътрудничество в сфери като сигурност, образование, култура, опазване на историческото наследство.

В края на срещата губернатора връчи плакета на Областна администрация Бургас с пожелания за успех и много ползотворна работа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук