15.4 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Областният управител е „за“ по-бързо осигуряване на свободен достъп до пристанище Бургас

Областният управител на Бургас подкрепи гражданската инициатива за осигуряване на свободен достъп до пристанище Бургас. Той прие в сградата на областна администрация представители на Инициативен комитет с председател Даниела Бонева. Членовете на Инициативния комитет връчиха на Павел Маринов подписка с имената на 13 580 граждани, които през последните месеци са се подписали под искане Пристанище Бургас да бъде отворено за свободен достъп за граждани. подписка, зона за обществен достъпПавел Маринов благодари на членовете на Инициативния комитет за проявената от тях гражданска активност като изрази своята пълна подкрепа на инициативата за осигуряване на свободен достъп на гражданите до Пристанище Бургас. Той заяви, че изпълнението на тази навременна обществена инициатива е възможно само с подкрепата на всички заинтересовани страни, без оглед на институционални различия и политическа принадлежност при продължаващ обществен натиск от страна на гражданите. „От името на ръководството на областта изцяло подкрепяме тази инициатива. Вие ставате изразител на един многогодишен стремеж за отваряне на Зоната. Много години се говори за това. Има някакъв напредък по отношение на Зоната, но има и съпротивителни сили.Вашето усилие в тази посока е част от общото усилие на Бургас това да се случи и аз изцяло го подкрепям. Зоната за обществен достъп не е личното дело на този или на онзи шеф на която и да е служба. Това е дело на града и това ще промени не само облика на Бургас, на областта, но и на страната, защото основната философска системна заложена в комуникацията на тази зона е международно сътрудничество в областта на туризма ,транспорта и всички видове бизнес дейности, които може да намерят отражение в Бургас”, каза Маринов

sreshta ikОбластният управител на Бургас се ангажира да предаде подписката със съответните подкрепящи, придружаващи писма на областна администрация в Бургас до Народното събрание, Министерски съвет и Министерството на транспорта с настояване за регламентиране на бъдещия разрешен свободен достъп на гражданите до Пристанище Бургас.

Членовете на Инициативния комитет изразиха своята благодарност пред Областния управител за оказаните от него разбиране и подкрепа за тяхната гражданска инициатива и декларираха готовност да продължат събирането на подписи до окончателно разрешаване на проблема.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук