17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Областно пътно управление плати ремонт заради необезопасена дупка на пътя

Областното пътно управление във Враца бе осъдено да плати щетите по лекия автомобил на 25-годишен мъж, които са причинени вследствие на необезопасена дупка на шосето, съобщи „Конкурент“. Искът бе предявен от столичанина Борислав Тасев, който претърпял инцидент в края на септември м.г. по околовръстния път на Козлодуй в посока Мизия.

Катастрофата станала малко след 21 ч. Валяло дъжд, а участъкът бил неосветен. Липсвали каквито и да е пътни знаци, маркировка и сигнализация. „БМВ“-то, управлявано от Тасев попаднало в дупка, вследствие на което аварирало. Шофьорът се обадил на тел. 112 и извикал полиция, не само за да съобщи за инцидента, но и да потърси помощ. Полицейски служители му помогнали да напомпа спуканата от удара гума, за да може да се придвижи и да я смени. Трапът, в който попаднал шофьора е бил с дължина 180 см, ширина 75 см и дълбочина около 12 см.

„Дупката представлява голяма опасност за движението на МПС и предпоставка за настъпване на ПТП, особено при неблагоприятна пътнотранспортна обстановка, каквато е била в случая”, отбелязват експерти по делото. Съдът присъди в полза на водача и постанови да бъдат заплатени щетите по автомобила му, които са в размер на 929 лв. Пътната агенция е осъдена да поеме и адвокатските хонорари на водача в размер на 730 лв. Решението подлежи на обжалване пред окръжния съд във Враца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук