14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Облаци и градушки в страната. Край Бургас – слънчево

Захлаждането ще е краткотрайно, вещаят синоптиците

Днес от запад ще навлязат купести и купесто-дъждовни облаци. Ще има валежи, на места придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. 

Ще бъде по-хладно с максимални температури между 25 и 30 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево, с умерен, в южните райони – временно силен вятър от изток. Ще бъде малко по-хладно – около 23-26 градуса. В тези граници е и температурата на морската вода.

Жълт код е обявен в Благоевград, Пазарджик и Смолян. Предупреждението е за гръмотевични бури, посочват от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Над планините ще бъде облачно, в часовете около и след обяд – с валежи и гръмотевици, а вятърът временно ще се усили. Ще бъде по-хладно, с максимална температура на височина 1200 метра около 20 градуса, на 2000 метра – около 14°.

В неделя и над Централна България ще се заоблачи и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Възможни са интензивни локални извалявания и градушки. Ще бъде по-хладно с максимални температури между 20 и 25 градуса. В Източна България ще бъде почти без валежи, с повече слънце и по-високи температури – до 28 градуса.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук