11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Облаци, превалявания и захлаждане през следващите дни

Динамично, типично мартенско време ни очаква в следващите десетина дни, сочи средносрочната прогноза за времето. Средиземноморски циклон се приближава към страната ни и ще окаже влияние на времето в различни райони на страната в различните дни чак до петък-събота.

В близките три дни средиземноморски циклон ще ни носи облаци и превалявания от дъжд. През нощта срещу сряда валежите от югозапад ще се активизират, като значителни количества се очакват в Рило-Родопската област.

В четвъртък се очаква да има валежи в южната част на страната, а в петък според синоптичните модели главно над източните райони, но е възможно да вали и на други места в страната. През уикенда времето ще бъде облачно. Възможни са превалявания особено в неделя.

В края на настоящата седмица и в началото на следващата от северозапад ще нахлува по-студен въздух. През цялата следваща седмица ще бъде предимно облачно, възможни са валежи в отделните дни. В началото на следващата седмица ще застудее, температурите ще се понижат и дневните ще бъдат между 5 и 10 градуса особено по високите полета на Западна България, както и в Дунавската равина. Към края на следващата седмица отново ще има по-сериозни валежи и тогава не е изключено да видим и снежинки./ Дарик

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук