16.5 C
Бургас
четвъртък, май 16, 2024

Облекчават трафика към „Меден рудник“

 „Готови сме с предпроектното проучване за разширяване на бул. Тодор Грудов“, съобщи зам.-кметът на община Бургас Костадин Марков. Автор на проучването е арх. Лъчезар Ханджиев. Дейностите по проекта предвиждат изграждането на допълнителни ленти в двете посоки на движение, в участъка от кръстовището Бургас – Средец – Созопол до разклона за Горно Езерово и зона „А“ на к-с „Меден рудник“. Така пътят ще стане 3-лентов и в двете посоки, за сметка на разделителния зелен остров. Реконструкцията ще засегне и малка част от стълбовете, носещи контактната мрежа на тролейбусния транспорт.

trafik-m-r.jpg„Чрез реализацията на този проект пропускателната способност по пътя от и към „Меден рудник“ ще бъде облекчена с 30 %“, заяви главният архитект на община Бургас Веселина Илиева. Крайната лента от всяка страна ще е по-широка, за да поема едрогабаритните автомобили. Проектът трябва да получи одобрение от Общински съвет – Бургас.

„Вярвам, че наесен реално можем да започнем изпълнението и в началото на следващата година да сме готови“, каза Костадин Марков.

Цялата проектоподготовка за разширението на бул. „Тодор Грудов“ е съобразена с жизненоважния за Бургас проект за изграждане на пътния възел Бургас – Средец – Созопол. Неговото изпълнение по план също трябва да започне през есента на тази година.

„Нито ние, нито гражданите могат да чакат, докато пътният възел стане готов. Чрез проекта за разширяване на „Тодор Грудов“ ще решим един наболял проблем, който засяга голяма част от бургаските граждани“, обобщи зам.-кметът Марков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук