11.5 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Облякоха новородените като коледни подаръци в бургаска болница

Вместо в традиционните пелени, акушерки от бургаската болница „Дева Мария” облякоха току-що родените момиченца и момченца в пухкави коледни чорапчета. Тоалетът им завършва с празнична шапчица.

„По Коледа се случват чудеса, а това е най-голямото – светъл празник, нов живот и много надежда в едно! Ние сме истински късметлии да сме част от това вълшебство”, сподели старшата акушерка на болницата Светлина Николова.

Всички бебета, родени в дните около Рождество, ще бъдат пременени като част от свитата на Дядо Коледа и така ще бъдат изписани от болницата.

„Искаме майките, преди да отнесат у тях най-прекрасният коледен подарък за семейството им, да могат да усетят празничния дух и тук. Надяваме се да направим спомена им от появата на бебетата наистина незабравим”, каза д-р Мария Търнева, началник на отделението по Неонатология в МБАЛ „Дева Мария”.

За 38-годишната Севдалина първият й син Ивайло, появил се дни преди Коледа, е истинско чудо.

„Моята бременост продължи не девет месеца, а цели девет години. Нашето малко коледно подаръче е най-голямото ни щастие, а така пременен е просто прекрасен”, сподели развълнуваната майка.

Обличането на бебетата като подаръчета е традиция в някои американски болници, но у нас за първи път новородените имат специална коледна премяна.

На самата Бъдни вечер татковците ще могат да останат по-дълго при новородените си рожби.

„Бебетата може и нищо да не разберат от тяхната първа Коледа, но за семействата е много важно да бъдат заедно в най-светлия празник”, коментираха от ръководството на болницата.

Както всяка година, и тази от МБАЛ „Дева Мария” очакват по коледните празници в отделението да проплачат поне 20 момиченца и момченца.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук