14.3 C
Бургас
петък, май 10, 2024

Обмислят туристическа застраховка „лошо време“ и у нас

Застраховка „лошо време” предвиждат да се въведе и у нас застрахователни брокери, след очертаващото се дъждовно лято. За сега в България няма подобна практика, но по примера на френските и немски компании подобна полица е на път да се предлага и у нас. Застраховката, предлагана във Франция например дава право на почиващите да си искат обратно част от стойността на почивката им при 4 дъждовни дни за една седмица.

Suny dajd

„Вече има запитване от туристи за подобен тип застраховка срещу лошо време”, коментира Калина Стоянова- застрахователен брокер. До момента у нас не се е налагало туроператори и агенции да връщат парите на почиващите, които са направили резервацията си по- рано, без да се съобразят с метеорологичната прогноза.

„Нямаме правно-юридическа основа, върху която туристите да предявяват претенции по договорите си по организираните почивки, които са им продадени в периоди, в които наистина времето е дъждовно. Естествено, че настроението на туристите не е от най-доброто, но сме нямали претенции за възстановяване на част от парите, които са заплатени по организираната почивка.”, коментира туроператорът Иван Кирязов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук