11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Обновиха защитеното жилище в Бургас преди Коледа

Кметът Димитър Николов уважи поканата на младежите от Защитено жиилище за хора в риск и посети тяхното коледно тържество. Придружиха го зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и директорът на дирекция „Социални дейности” Мая Казанджиева.

В момента Защитеното жилище е най-представителната сграда на улица „Поп Грую”. Само преди месец там приключи основен ремонт, извършен по проект на Община Бургас, финансиран чрез програмата „Красива България”.

Сградата е обновена и външно, и вътрешно. Ремонтирана е покривната конструкция – подмяна на греди, ребра, дъсчена обшивка, хидроизолация, подмяна на счупените керемиди с нови. Извършено е външно саниране, монтиране на топлоизолация, подмяна на старите тротоарни плочки около сградата с нови.

Вътрешните ремонти включват шпакловка и боядисване на стени и тавани, поставяне на настилка с теракотни плочи по подове, подмяна на врати, изработване и монтаж на прозорци от PVC, ремонт на ВиК инсталация, тоалетни, доставка и монтаж на санитарни прибори, ремонт на ел. инсталация и табло.   

Общата стойност на ремонта е 80 500 лева, 14 000 от които представляват съфинансиране от Община Бургас.

Защитеното жилище е с капацитет 10 места – за настаняване на пълнолетни младежи и девойки, напускащи социални институции. Потребителите са биологични сираци или изоставени от родителите си и отглеждани институционално в социални институции в цялата страна. С предимство се ползват родените на територията на община Бургас.

За организирането на днешното тържество помогнаха ученици от Гимназията по туризъм и НУМСИ „Панчо Владигеров” – Бургас, спонсори на Защитеното жилище.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук