13.8 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Обновиха и ЦДГ „Детелина” по програмата за енергийна ефективност

ЦДГ „Детелина” в комплекс „Славейков” също се приобщи към „семейството” на обновените и с подобрени енергийни характеристики детски градини в Бургас. Тя е реновирана със средства в размер на 75 000 лв., осигурени от Общината по Фонд „Енергийна ефективност”.

С много песни, танци и стихотворения децата от „Детелина” ознаменуваха пълното преобразяване на градината и подариха добро настроение на своите гости.

На празничното събитие присъства и зам.-кметът Йорданка Ананиева, която поздрави преподавателите за Деня на народните будители – 1 ноември и за добре свършената работа. На децата от градината, Йорданка Ананиева пожела много безгрижни игри и забавления, и повече щастливи мигове в обновените условия.

ЦДГ № 28 „Детелина” е построена през 1974 г. и оттогава не е ремонтирана. Поради това фасадата на градинските павилиони бяха с изпопадала мазилка и боя, а в помещенията имаше влага.

Всички павилиони са с нова външна хидро и топлоизолация, и дограма. Осветителните тела в градината са подменени с нови, а отоплителната станция е модернизирана. Тези мерки ще намалят значително разходите за отопление на детското заведение.

Извън Фонд „Енергийна ефективност”, по Програмата за публично – частно партньорство на Община Бургас са подменени плочките на дворните пространства и са обновени санитарните възли в градината.

В ЦДГ „Детелина” се обучават 230 деца в 8 градински групи от 3 до 7 год. възраст.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук