11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Обновяват вътрешните пространства на к-с „Братя Миладинови“

Бургас започна обновяване на огромно междублоково пространство в к-с „Братя Миладинови“. Там напълно ще бъде реконструирана алейната мрежа – ще бъдат положени 1200 квадратни метра нов асфалт, 1400 квадратни метра тротоарни плочи и нови бордюри. В района ще бъде изградена детска площадка с модерни съоръжения за игра и кът за социални контакти с нова паркова мебел.

Паркът се строи между блокове 59, 60, 62 и 63. Вече са премахнати старите катерушки, люлки и пързалки, които след 30 години употреба бяха станали опасни за здравето.

„По първоначалния проект се предвиждаше да направим и паркоместа, но хората от съседните блокове категорично възразиха срещу тях. Уважавам мнението им и тази част отпадна. Те ще си ползват парка и най-добре знаят от какво имат нужда“, заяви кметът Николов.

 

За сметка на това Община Бургас изгради над 50 нови паркоместа близо до този терен – по улиците „Дрин“ и „Янтра“. Това намалява проблемите с паркирането в „Братя Миладинови“ и освобождава зелените площи, в които поради липса на алтернатива досега спираха доста автомобил

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук