14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Обновяват още две детски градини в Бургас

Ремонт започна в последните две несанирани детски градини в Бургас. ОДЗ 1 „Морска звезда“ в ж.к. „Меден рудник“ и ЦДГ 7 „Синчец“ в ЦГЧ ще посрещнат своите възпитаници тази есен обновени и с въведени мерки за енергийна ефективност. В това се увериха лично кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева, които провериха на място напредъка на строителните работи. 

Сградите и на двете детски заведения не са основно ремонтирани, откакто са построени. Поради тази причина фасадите им бяха с изпопадала мазилка и боя, с прогнила дървена дограма, пропускаща влага и мухъл, и високи сметки за отопление през зимата. 

Проверката установи, че до септември всички основни дейности по прилагане на мерките за енергийна ефективност в двете детски градини ще бъдат изпълнени навреме. В момента на фасадите на двете градини се поставя външна топлоизолация на стени, нови водосточни тръби, улуци и PVC дограма.

„След обновяването на тези детски градини може спокойно да кажем, че няма да остане несанирано детско заведение в града. Остават още три градини за реновиране в съставните селища на Бургас. Те са в с. Равнец, с. Рудник и м.с. Черно море и вече сме осигурили финансирането им за догодина“, сподели кметът Димитър Николов. 

В последните 5-6 години Община Бургас успя да въведе мерки за енергийна ефективност и да обнови почти на 100 % детските ясли и градини, намиращи се на нейна територия. През септември ще е готова и детската градина в бившето 5-то РПУ в к-с „Лазур“. Там в момента се обзавеждат стаите. Освен нея, Община Бургас построи още 4 нови детски заведения и 4 нови павилиона в двора на съществуващи детски градини, с което отвори общо 150 нови работни места за педагогически и непедагогически персонал в тях. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук