13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Обновяват сградата на училището в Долно Езерово

Ремонт започна преди броени дни и на сградата на единственото училище в бургаския квартал „Долно Езерово“ – ОУ „Христо Ботев“. Общата стойност на строителните дейности е около 144 000 лв. 44 000 лв. отпуска Община Бургас по капиталова програма за подмяна на остарялата дървена дограма с PVC, а останалата част от сумата – 100 000 лв., ще бъде използвана за цялостно обновяване на амортизираната през годините и надраскана фасада. Със средства от делегирания бюджет на училището ще бъдат освежени и пребоядисани класните стаи.u4iliste_2011-050.JPGМасивната четириетажна сграда на училището е строена в средата на 70-те години на миналия век и оттогава не е ремонтирана. Това красноречиво говори за окаяното състояние, в което се намира. Към момента в него се обучават едва 237 ученици, които използват само първите два етажа от постройката.

Ремонтът ще подобри енергийната ефективност на сградата, ще намали разходите за отопление през зимата и ще подобри базата и условията, в които се обучават учениците.

Вече е издигнато строителното скеле за обновяване на външната фасада на сградата и подмяна на дограмата във всички стаи, в които се провеждат учебни занятия.

През миналата година със средства на Община Бургас бе подменена отоплителната инсталация в сградата на училището и бе монтирана нова хидроизолация на покрива.

Така с обновен вид и по-добра енергийна ефективност, учебното заведение ще посрещне своите ученици през септември, предлагайки по-голям комфорт и по-добра среда за учене.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук