13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Обработват пясъчната ивици в Бургас

Продължават дейностите по разстилането на пясъчните диги на Северния плаж в Бургас. Голяма част от пясъчната ивица е обработена, специализираната машина ще работи още няколко дни, след което ще започне финното почистване на пясъка и заглаждането му. По предварителен план, до края на настоящия месец процедурата по заравняването трябва да е приключила. На малко по-късен етап ще се извърши и обезпаразитяване на плажа, като за информираността на посетителите ще бъдат поставени табели. Изграждането на дигите през зимните месеци се наложи за първи път в Бургас като метод за предпазване на брега от бурите.

 

„Поднасям своите извинения към жителите на Бургас и благодарност към търпението, което проявиха. Убеден съм и вярвам, че всички хора разбраха, че временните диги са от полза за опазването на плажа и в интерес на жителите на Бургас”, заяви наемателят на северната ивица Атанас Атанасов. От няколко дни специални благодарности към Атанасов за спасения през зимните месеци плаж, защитените от вълните заведения и крайбрежна алея отправят граждани и представители на бизнеса. 

 

Фирмата стопанин „Бургас Бийч” възнамерява да постави спасителни постове на 200 метра северно извън стопанисваната зона. Това ще стане в спазване на всички изисквания на Закона. Идеята е тази зона също да бъде охраняема, тъй като в нея през изминалато лято станаха инциденти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук