11 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Образувано е досъдебно производство срещу длъжностно лице в ДФ „Земеделие” Бургас

Прокуратурата извършва проверка за нарушения в Държавен фонд „Земеделие” Бургас по образувано досъдебно производство. Днес е извършен обиск в кабинета на директора на фонда Радостина Батанова. Кабинетът и е заключен, но не е запечатан. Служителките, които продължаваха да работят, отказаха всякакъв коментар за извършения обиск.

Самата Батанова обясни по телефона, че е в болнични и отказа да коментира какви документи са иззети.

От Окръжна прокуратура Бургас заявиха, че към момента няма повдигнати обвинения, но се събират доказателства за извършени нарушения в Държавен фонд „Земеделие” в Бургас.

 „Не се касае за проверка, а за досъдебно производство, което е образувано през 2013 година за длъжностно престъпление. Производството е по чл. 283 от Наказателния кодекс, който гласи: „длъжностно лице, което използва своето служебно положение, за да набави за себе си или за другиго противозаконна облага“, каза Красимира Кателиева- говорител на Окръжна прокуратура- Бургас

От прокуратурата отказаха да конкретизират дали се касае за злоупотреба с европари.

Радостина Батанова оглавява фонда в Бургас още в края на 90-те години. По време на управлението на тройната коалиция, тя отново е отстранена от длъжност, но след съдебни дела е възстановена.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук