13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Обрат във френската драма: Има ли жертви и колко са заложниците? (Обновена)

Противоречиви са информациите относно това дали има жертвите при заложническата драма, която се разиграва тази сутрин във Франция. Противоречива е и информацията за броя на заложниците.

Двамата братя, заподозрени за нападението в „Шарли Ебдо”, тази сутрин взеха заложници в градче на 60 км. от Париж., информира BBC.

Кадър: Sky News
Кадър: Sky News

Според френски медии те са убили двама души, а други 20 са ранили. Френското вътрешно ведомство обаче отрича тези информации.

Според „Ройтерс”, които се позовават на полицейски източници, всъщност заложникът е един.В момента френската столица и околностите са обградени от силите на реда и от части на армията. Силите за сигурност започнаха преговори с терористите.

Журналистът Пиер Шолфийлд от мястото на събитията: „Сцената е драматична. Целият район около град Даммартен неспирно се пълни с хиляди френски полицаи и антитерористични спецчасти. Няколко военни хеликоптера “Puma” кръжат над областта на преследване, пристигнаха стотици полицейски коли и бронирани машини”, предаде BBC.

Две писти на летище „Шарл дьо Гол“ са затворени заради операцията. Хората в района на акцията са предупредени да не излизат от домовете си. Учениците и студентите са освободени от училище.

Гледайте драматичните събития на живо тук. 

източник: 24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук