11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Обстановката е спокойна! Не се налагат допълнителни мерки по границата /снимки/

Обстановката при българо-турската граница е спокойна. Това обяви на среща с журналисти в Малко Търново министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. По думите му, ежедневните анализи на оперативната обстановка показват, че към момента не е необходимо въвеждането на допълнителни мерки за сигурност.

Пламен Узунов и вицепремиерът и министър на отбраната Стефан Янев посетиха граничните пунктове на границата с южната ни съседка. Двамата проведоха среща със служители на Гранична полиция и Българската армия в Свиленград, след което се отправиха към граничния пункт при Малко Търново.

В странджанския град Янев обяви, че организацията на работата по границата се запазва. От думите му стана ясно, че се извършва актуализация на плановете, която да даде по ясна картина за ситуацията в пограничните райони на страната. 200 са командированите военни, които изпълняват задачи съвместно с граничните полицаи по цялото протежение на границата с Турция.

При посещението на Янев и Узунов в региона стана ясно, че изграждането на преградното съоръжение върви в срок. 12 са оставащите километри за доизграждане в района на Хасково и около 10 в Бургаско, обяви Янев. Оградата трябва да бъде завършена до края на месеца май, тази година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук