11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Обсъдиха бюджета в Поморие, местните искат яснота за данък туризъм

 При голяма интерес премина обсъждането на бюджета на Община Поморие за 2011 г. Общата рамка е 21 194 000 лв. Беше подчертано, че бюджетът е твърде  рестриктивен, заради намалялата държавна субсидия с близо 25% , кризата в строителството и малкото продажби на недвижими имоти. Въпреки това беше подчертано, че общинският съвет е взел решение да не се увеличава данъчната тежест върху населението и е запазена стойността на данък смет и данък сгради.

Собствените приходи  представляват  57,59 % от всички приходи по бюджета.  Те ще бъдат формирани от местни данъци, постъпления от общински такси и цени на услуги, приходи от управление и разпореждане с общинско имущество. Очаква се увеличение на данъчните приходи с около 30 % , спрямо 2010 г. От  нововъведения туристически данък се очакват постъпления в размер на 225 000 лв  Постъпи  предложение обаче да се направят разяснителни листовки за новия данък защото хората са уплашени и се наблюдава тенденция за отказ от категоризация.

Капиталовите разходи са в размер на близо 4 500 000  лв. Предвидени са ремонти на пътища в почти цялата община и на около 15 улици в Поморие. 2 млн. 500 хил.лв за заложени за довършване на сградата на новото читалище и неговото оборудване. Ще се търси и външно финансиране на част от дейностите, както с пари от европейски програми, така и чрез публично-частно партньорство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук