9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Обсъдиха проблемите на туризма

Младите предприемачи от Бизнес клуб към Национално сдружение „Младежки Глас” организираха кръгла маса на тема „Туризмът днес”.„Младите хора са важен фактор в развитието на туризма. Сдружението си поставя именно тук цел да бъде част от този процес и в подкрепа на браншовите организации” каза Тодор Йосифов, национален председател на Сдружение „Младежки Глас”.

 

IMG_3872„Кръглата маса е началото на поредицата от дискусионни форуми, в подкрепа на различните отрасли на бизнеса в България. В своят път на развитие Бизнес клуб МГ си е поставил целта да бъде една трибуна за развитие на бизнес средата в страната” каза Георги Кузманов, основател на Бизнес клуб към сдружението.

 

IMG_3861Кръглата маса беше уважена от областният управител на Област Бургас Вълчо Чолаков, който поздрави организаторите и призова да се изисква повече от администрацията.

 

„Туризмът днес” обхвана различни под теми свързани с отрасъла. Един от панелите на форума беше иновативните технологии и по какъв начин да използваме интернет пространството, за да развием бизнеса. „Привличането на клиенти с подходящи инструменти от уеб пространството е един от ключовите елементи за туристическия бранш” сподели Петко Георгиев – президент на Бизнес клуб към сдружението.

 

Участник в кръглата маса беше и Соня Енилова – председател на Управителния съвет на Бургаска регионална туристическа асоциация. Г-жа Енилова сподели възможностите за финансира в новият програмен период 2014-2020г. от ЕС. През този период има 11 тематични цели и инвестиционни приоритети, като създаване на достъпна среда; въвеждане на принципи за качествен туризъм; привличане на туристи извън Европа и много други обособени в наръчник на сайта на ЕС.

 

Във форума активно участие взе и Христо Кацаров, който е парламентарен секретар на Министерството на туризма. Според него министерството иска да бъде от полза на бизнеса. Министерството ще направи опити да разшири туристическия поток в България, като се насочи към други пазари в Япония, Китай, Индия. Специалистът посочи, че всяка една организация или бизнес може да участва по проекти за реклама на България. Според Кацаров министерството желае да обособи фонд „Туристическа инфраструктура”.

 

На кръглата маса присъстваха народния представител Диана Йорданова, Ивелина Стратева от Община Бургас, Иван Иванов председател на БРТК, хотелиери, преподаватели в сферата на туризма, бизнес среда, младежи и журналисти.

 

Представителите на бизнеса споделиха някои препоръки: облекчаване на визовият режим, създаване на международен туристически информационен център, привличане на скандинавския пазар и развитие на туристическата инфраструктура.

 

Резултатът от кръглата маса Бизнес клуб към Национално сдружение „Младежки Глас” ще изпрати в официален документ с предложения към Министерството. От срещата ще бъде направена мрежа от контакти на присъстващите браншови организации.

 

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук