14.3 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Обсъждат възможностите за културно-исторически туризъм в Бургас и „Виа Понтика“

Дискусията в петък, 13 юни, се организира от вестник „Стандарт“ в рамките на националната кампания „Чудесата на България 2014″. Целта на мисията е популяризиране на древното минало на народа ни, както и на неговите уникални традиции; изграждане на нови маршрути за културно-исторически, еко и СПА туризъм, които да увеличат притока на туристи още през 2014 г.

 

о. Света Анастасия Участие в дискусията е потвърдил министърът на културата д-р Петър Стоянович, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител на Бургас Павел Маринов, кметовете на общини в областта, представители на министерствата на икономиката и туризма, на транспорта, на регионалното развитие, историци, археолози, директори на музеи, представители на бизнеса – хотелиери, туроператори, винарски изби, неправителствени организации.

 

Целта на дискусията е представянето на най-новата културно-историческа атракция в областта – остров Св. Анастасия, и включването й в туристически пакети. Също така -отчет за работата по обектите от начертания в началото на 2013 г. маршрут „Виа Понтика“. По време на дискусията ще бъдат набелязани исторически, културни, природни и етнографски обекти от Южното Черноморие, които да бъдат добавени към „Виа Понтика“ или обособени в самостоятелен регионален маршрут, за да се развиват приоритетно с обединените усилия на националните институции, местните власти, бизнес и общественост. По време на форума ще се дискутира финансирането на новия археологически сезон. Ще бъде отворен дебатът за бъдещето на круизния туризъм в България. Дискусията ще даде възможност за обмяна на полезни идеи за ефективно сътрудничество на местно и национално ниво в процеса по опазването, развитието и популяризирането на чудесата в региона.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук