14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Обсъждат проблемите на служителите в затворите

Синдиката на служителите в затворите в България получи покана за среща в Министерството на правосъдието. По време на срещата трябва се представят становища на социалните партньори по различни проблеми на служителите в ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД“Охрана“.

Дискусиите на 4 октомври ще бъдат въз основа на писмо от средата на септември 2013 г., изпратено от Иван Петров – председател на УС на синдиката на министъра на правосъдието, в което предлага да се обсъдят финансови въпроси във връзка с предстоящото изготвяне на проектобюджет за следващата 2014 година, касаещи служителите на двете специализирани дирекции към Министерството на правосъдието и постигане на съгласие по предложенията.Обявените за 4 октомври преговори веднъж вече бяха отложени за по-късна дата.

След отлагането на предвидения за 27 юли т.г. национален протест на служителите на затвори и арести, при отказ да бъдат поети финансови ангажименти към работещите в местата за лишаване от свобода и не се подпише в кратки срокове протаканото четири години Споразумение за сътрудничество между страните, синдиката започва подготовка за национален протест без уговорки с оглед на отправяните от години призиви към правителство, министерства и парламентарно представени сили към действия за решаването на проблемите на професионалното съсловие.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук